Family time

Jalan jalan G Ganu

Penutup 2019, jalan jalan G Ganu

Seperti biasa sebelum start perjalanan 3 jam, kena breakfast dlu. Plan nak breakfast nasi kerabu depan Litar Memandu Machang, tapi tutup.. Cari kat UITM Machang apa apa kedai pun tutup. Ops, budak lepas konvokesyen.

Next cari kat tepi tepi jalan, rata semua tutup, yang terlepas malas nak u-turn..Hari jumaat. Masuk sempadan Terengganu, baru ada kedai yang buka. Singgah sini.

Cik Mas bayar…….

Selesai makan, kami teruskan perjalanan… guna jalan pantai. Top speed dalam 60-80 je… betul betul santai drive kereta..

nampak simpang ke pantai, terus masuk…. cantik betul view..

sampai dekat Penarik, boleh dah cari hotel atau resort nak tidur semalamam… syarat kena ada kolam dan dekat pantai.

Secara tak sengaja kami jumpa resort ni. depan dia jalan mati dah.. Pandan Beach Resort.. So lepak kejap tepi pantai berhadapan resort ni.

ok jumpa dah tempat misteri ni.. lama dah cari.. hari ni baru jumpa… Jeti Merang.. Pulau Redang, jom

Jalan jalan lagi…. jumpa sutra beach resort… penuh parking dia… patut xde rezeki nk check in sini

pahtu masuk tengok Gem resort…

Quinara beach resort je tak jumpa… rasa kat area area situ je…

masuk kuala ganu, round round dlu cari pot makan.. seacrh kat google, nama d ganu cafe.. kedai ni buka malam.

Masuk bandar cari hotel murah murah..

sebelum balik… kami singgah jap kat jambatan angkat…. ni bukti…hahahha

on the way balik singgah kedai ni…. jem saya… tgu bini beli keropok lekor, lebih sejam…. dah lama masa tu kul 1, panas giler..

Anggaran kos 2hari 1malam kami: minyak rm80, makan pagi rm32, makan tengahari rm20, hotel rm210, dinner rm60, lain lain cecah rm50…

Jom support iklan dibawah….

1.adjust ilmu pengurusan kewangan disini

2.nak beli simkad tahan lama, klik sini

3.youtube channel, klik sini

Nazrin Nor 0103317006
0103317006.. klik YOUTUBE CHANNEL : Nazrin Nor