Uncategorized

Cara naikkan traffic website anda – Group whatsapp

Jika anda google, ada banyak cara dan skill. Tapi bagi saya ada satu cara semua owner website tak tulis lagi ialah blogwalk melalui whatsapp. Mudah je, langkah pertama saya create group wasap. Anda whatsapp saya terlebih dahulu, 0103317006. Kemudian saya bagi link. Anda klik je, atau saya invite anda dalam group tu. Lepas tu anda […]

Uncategorized

Tip untuk snorkling

Dua benda ni anda harus bawa semasa nak g snorkling. Roti dan botol…. rendam dalam 10-20 minit….pahtu shake.. masa dalam air, buka tudung botol dan picit botol… tak sampai 2saat ikan mari dekat… nak lagi syok, letak roti tu atas tangan… pengalaman saya, saya boleh rasa ikan tu mematuk di tapak tangan saya… nikmat yang […]

Uncategorized

Buah katak puru – sohor ni masa zaman aku budak budak

cara makan buah ni mudah je.. lepas kutip… basuh sambil gosok… pahtu kekok supo biasa(makan la)… sedap… pilih molek, kena hok putik(tak masak) kelak rasa dia… rumah org lama lama mesti ada buah ni.. try la… jiran sebelah  

Uncategorized

Isteri mengidam nak makan buah sawa nila

Kebetulan ada duit sikit, isteri mengidam nak makan buah ciku.. kebun pusaka ada pokok dia tapi pokok tua dah, tak buah doh.. nanya saing saing hok ada pokok ni suh bawa, tak bawa bawa…hahhaa mujur la facebook penyelamat, ada orang iklan COD buah ciku di Machang…. kalu kita buah sawa nila.. 2kg 10 yal… siap […]

Uncategorized

Pembarisan Hari Kemerdekaan ke 62 di Tanah Merah Kelantan

9.30 selesai…. merdeka merdeka merdeka juara buleh ke MPKB….2nd juara Jabat Tanah Tanah Merah dan ketiga MDKK 7.30 mula baris dah…. 7.00 comel comel blaka baju 6.45 sampai Padang MDTM.. 6.20 tunggu dan naik van.. 5.30pagi dah bangun, tido kejap kejap bangun.. takut terbabas je.. mujur tak.. ok.. mandi macam biasa… 2hari training, sehari rehearsal, […]

Uncategorized

Rumah PPR Machang

harini viral rumah PPR Bukit Belah, Machang. Ni link https://sprn.kpkt.gov.my/ tapi nak sedap g terus SUK KELANTAN, Bahagian Perumahan, beli borang situ.  

Uncategorized

Save nombor ni, abis gas kall je

lokasi sekitar bandar machang. Bob siap pesan, abe kall nombor ni, pahtu biar ambo atar.. oyat kuin indah, dia kata buleh… comel.. pahni buleh guna khidmat penghantaran tong gas dia…  

Uncategorized

Krai ada jual baju bendera Malaysia

Request dari anak anak nak baju… kena g cari ni…. kat bandar kuala krai… Gi sakni frust ting tong, banyak size sold out…. kata dia sebelum buka kedai ramai doh beratur nak beli.. kebetulan harini hari gaji….. laku molek… terpaksa la beli size kecil…. selesai se bab…  

Uncategorized

al fatihah untuk arwah hj daud dan Che Minah.. cucu cicit buleh merasa moktel,dokong, setor

balik ngutip, free je… kemaskini 30/8/2019 👆 bare gred A start kuning doh.. makan pagi lawas ni…. Mula mula intai intai dlu, pahni kita bawa tangga…. AntiOksidan tinggi ni… baik untuk kanser, kencing manis dsb. Hok tunggu selama ni masak dah… Moktel… Buah binjal, tengah viral tepi jalan ayer hijau sampai batu 30.. selonggok 3-4 […]

Uncategorized

Penang saya mari

Sebelum balik, kena beli jeruk ni… Meme A+ Akhirnya sampai jugak balik pulau. Lepak sini 3 hari 2 malam.