Family time

Kolam Mandi Awang Bongsu – next destination kami

Dari info yang kami dapat. Rm10 per head dewasa/kanak – hari minggu. Keluarga kami 8 orang.. so budget dalam RM80.. makan minum, katakan sekepala 5×7=RM75 Minyak RM20…… Total RM185. wowowowowowwo Kena buat tabung dulu la… besar juga budget tu.. + plus dengan duit gaji.  

Family time

Trip ke Bukit Kudung Jeli – kami habis rm40 je

Destinasi kami : Bukit Kudung, Jeli Kelantan. akhirnya sampai kami, 10.11.2019 hari ahad, saya selaku ketua keluarga mengajak wife dan anak anak ke Bukit Kudung. Sampai di Jeli, kami perlu cari UMK. Jumpa UMK, masuk ikut depan, ada pintu gerbang dia. Jarak dari jalan besar ke Bukit Kudung lebih kurang 5minit. Pukul 8.45 kami dah […]

Family time

Bukit Bakar Machang

Mood ok harini.. anak tak ajak tapi saya yang ajak.. sebenarnya garu kepala juga pasal budget kami RM10.00 je. Mujur la saya, anak no.1 dan no.2 pagi tadi makan kat majlis selawat tadi… jadi cukup la rm10 untuk cover yang belum makan. Air bawa dari rumah je. So bertolak la kami sekeluarga ke Bukit Bakar. […]

Family time

Jalan jalan G Ganu

Penutup 2019, jalan jalan G Ganu Seperti biasa sebelum start perjalanan 3 jam, kena breakfast dlu. Plan nak breakfast nasi kerabu depan Litar Memandu Machang, tapi tutup.. Cari kat UITM Machang apa apa kedai pun tutup. Ops, budak lepas konvokesyen. Next cari kat tepi tepi jalan, rata semua tutup, yang terlepas malas nak u-turn..Hari jumaat. […]

Family time

Hero kelima aku kuat makan durian

Misyar budak durian No.5 dan No.1 memang kuat makan durian… ni mungkin benar kata orang tua.. masa kecil kita bagi dia rasa buah buahan kat bibir lidah dia, bila besar sikit dia akan makan… (tip ni).. Anak no.2 masa kecil saya tak buat macam tu, patutpun nampak durian dia tengok gitu gitu je.. tak sungguh […]

Family time

syok jika dapat 1000 YOUTUBE subscribers

Next, kami akan Bukit Kudung pulak… kebetulan Klate cuti panjang ni.. Cuma sekarang tengah kira budget… Wow Youtube Channel dah cecah 175 dah subscribers – 8/11/2019 Saya merupakan ayah kepada 7 orang anak. Pakcik cuba nasib je ni, bawah ni video video yang saya upload kat channel youtube saya. No.3 si sofea Bini mengidam Ni […]

Family time

Semoga Anaqi cepat sembuh.

Haziq, adam, sofea, amshyar, darwisy, anaqi dan coming soon sorang lagi, heroin….insyaallah iklan onexox : bulanan RM59 – unlimited calls, data + sms boleh carry forward  

Family time

Family time – makan bersama

Makan nasi kukus, suwani belakang SUK….RM33 je…. mampu bayar Kedai makan belakang JKR @ depan bangunan merah. Jadi jugak, tomyam dia sotong ada, ketam ada, udang ada dan ayam ada, masa kami makan..👇 Tanah merah, tepi jalan alas ke pasir mas… murah dan sedap. 👇 Try chicken chop murah dekat kadok.. 5yal sepinggan berani la […]

Family time

time ngutip nenas memang A+

Hari cuti, masuk kebun jap… selamatkan buah dari di curi set dadah… Time ngutip meme A+…  

Family time

Rezeki anak no.7

malam ni, wife request nak makan ikan bakar,besut….. tempat sohor ni… memang sedap..pah tu murah… 16.7.2019 pagi, nak makan nasi bawah pokok getah…. lama doh nak, harini baru layan… 15.7.2019, kebetulan ada duit lebih sikit… beli duyel ….. banyak kali doh mintak.. hari ni je berani beli.. 8yal sekilo.. buleh la beli dua butir… sebelum […]