Family time

Trip ke Bukit Kudung Jeli – kami habis rm40 je

Destinasi kami : Bukit Kudung, Jeli Kelantan. akhirnya sampai kami, 10.11.2019 hari ahad, saya selaku ketua keluarga mengajak wife dan anak anak ke Bukit Kudung. Sampai di Jeli, kami perlu cari UMK. Jumpa UMK, masuk ikut depan, ada pintu gerbang dia. Jarak dari jalan besar ke Bukit Kudung lebih kurang 5minit. Pukul 8.45 kami dah […]

off topic

Tayar kereta botak tepi

Awak tayar kereta botak dah, ada RM tak? Takde… Takpe la… So solution dia pecah duit tabung jawapnyer….. Gaji lambat lagi. sapa nak tukar 200 yal… wasap saya segera.. lokasi Bandar Machang… 0103317006….. selesai, tukar dengan penjual nasi air dingin depan econjaya kok lanas.  

Uncategorized

Cara naikkan traffic website anda – Group whatsapp

Jika anda google, ada banyak cara dan skill. Tapi bagi saya ada satu cara semua owner website tak tulis lagi ialah blogwalk melalui whatsapp. Mudah je, langkah pertama saya create group wasap. Anda whatsapp saya terlebih dahulu, 0103317006. Kemudian saya bagi link. Anda klik je, atau saya invite anda dalam group tu. Lepas tu anda […]

Viral

Bukit Panau Tanah Merah

Lokasi hiking VIRAL ni.. next trip ni Daripada maklumat saya dapat 10-20minit je masa untuk sampai puncak Bukit Panau. Warga emas pun ada yang dah sampai sana. Lagi hebat kanak kanak pun ada yang dah sampai puncak.. Tapi aku sekeluarga bila ye..noktah. Parking kereta luas, siap ada yang menjual lagi. hiking seawal jam 7pagi. kos […]

Viral

Aiskrim Abe Mat paling sedap dan murah

Sapa sapa tinggal sekitar Kg Pek, Kg Pangkal Binjal, Kg Raja, Kg Kemunchup, Kg Pangkal Chuit, Kg Pemanok dan sekitar pasti kenal sapa Abe Mat. Aiskrim dia memang sedap, terutama yg putih dan keladi. Campur pulak kacang kat atas, masuk mulut cair. Singgit je aiskrim dia, jika bekas besar beza harga. Dia jual dengan motor. […]

Viral

Nassurul Nawi bersemangat kental menjual perfume De’Xandra

Artikel kali mengenai sorang hamba Allah yang bersemangat waja mencari rezeki. Bukan dia sahaja, tapi ramai kawan kawan dia yang seangkatan turut menjual produk ni. Satu masa gambar dia telah diVIRALkan ketika menjual karipap segera di sekitar Kota Bharu. Kali ini dia mengambil peluang menjual produk de xandra. Solute bro, dia ni sebenarnya sepupu saya. […]

Family time

Kolam Mandi Awang Bongsu – next destination kami

Dari info yang kami dapat. Rm10 per head dewasa/kanak – hari minggu. Keluarga kami 8 orang.. so budget dalam RM80.. makan minum, katakan sekepala 5×7=RM75 Minyak RM20…… Total RM185. wowowowowowwo Kena buat tabung dulu la… besar juga budget tu.. + plus dengan duit gaji.  

off topic

RUMAH UNTUK DIJUAL DI TANAH MERAH KELANTAN

BANGLO DI TANAH MERAH . Last unit dari 8 unit. Rumah dah siap dengan elektrik &air. . Kawasan dijamin bebas banjir. Kalau sini banjir gak, habis tenggelam ghaib bandar tanah merah. 😅🤣 . Rmh tak jauh pn dgn bandar Tanah Merah & byk kemudahan2 yg ada. . Harga siap semua RM 315k sahaja. Percuma kos lawyer, […]

Makan

Trend terkini group wasap lelaki

Satu benda saya selalu pesan kat anak.anak, nak makan sedap kena ngaji sungguh, kerja sedap.. arap ada keje polis, doktor, engineer, arkitek, kerajaan dan sebagainye.. jauh lari topik ni…. jarang jarang sekali kena beli jiwa isteri dan anak anak, terpulanglah macam mana caranya. Nak mudah bawa g jalan, g makan ke, balik kg ke atau […]

Makan

Kedai makan sedap di Machang

Nasi ikan duri (bawah pohon getah) Nasi daging salai (dekat JPJ Machang) Nasi kerabu golok (depan litar memandu Machang) Tomyam paling sedap di Machang (belakang JKR Machang) Roti canai depan JPJ Machang Nasi ayam kampung (dekat bomba, sebelum sampai sekolah wataniah) Kedai tepi caltex Roti nan kampung membunga (tepi jalan besar Machang-Pasir Puteh) Nasi ulam […]